DigiD / CBR


 

Waarom inloggen met DigiD

Gaat u naar uw gemeentehuis, of naar het loket van een andere overheidsinstelling, dan zult u zich in veel gevallen moeten legitimeren met uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.
Op internet kunt u dat doen door in te loggen met uw DigiD. Zo weten overheidsinstellingen dat ze ook echt met u te maken hebben.
U heeft nog geen persoonlijke DigiD? Deze kunt u gratis aanvragen bij de overheid.
Doe dit op tijd om wachttijd bij de rijschool te voorkomen voor het aanvragen van een TTT of examen. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week,
omdat u per post uw persoonlijke code krijgt toegestuurd.

 


U heeft een persoonlijke DigiD nodig om Rijschool Hoexum te machtigen bij het CBR

 

Het is wettelijk verplicht de eigen rijschool te machtigen voor het reserveren van een TTT of een Praktijk Examen

U betaalt de TTT of het praktijk examen contant of maakt gebruik van een voordeelpakket van de rijschool. De rijschool koopt en reserveert voor u een TTT of examen bij het CBR.
Een groot gedeelte van de kosten die u betaald voor een TTT of het examen zal de rijschool voor u bij inkoop betalen aan het CBR.
Daarnaast wordt de kostprijs die u betaald voor de Eigen Verklaring (verklaring lichamelijke en geestelijke gesteldheid) volledig door de rijschool betaalt aan het CBR.


Waarom is de rijschool tussenpersoon bij het inkopen van mijn TTT of praktijk examen?

Zonder deze opzet zou u als kandidaat zelf een examen datum kunnen reserveren en kunnen bepalen of u voldoende bent opgeleid. Dit veroorzaakt communicatie problemen met
inhuren van de lesauto en onvoldoende opgeleide kandidaten zouden theoretisch mogelijk het rijbewijs met veel geluk kunnen behalen. Autorijden is een serieuze zaak!
Het CBR en de rijscholen hebben de verantwoordelijkheid om te zorgen dat het zo veilig mogelijk blijft op de weg.


Hoe werkt het machtigen op mijn.cbr.nl

Het is dus belangrijk om de rijschool te machtigen om TTT of examen te kunnen doen, Wanneer er geen machtiging is aangevraagd kan de rijschool niet voor u reserveren.
Hoe gaat het in zijn werk? Om de rijschool te machtigen klik u op onderstaande beveiligde link naar CBR. U logt vervolgens in met uw persoonlijke DigiD en controleert uw gegevens.
Het registratienummer van Rijschool Hoexum wordt u gevraagd om in te vullen.
Klik hier om in te loggen bij het CBR

Rijschool Hoexum gebruikt de volgende code bij het CBR : 4984N4

Daarna voer u de adresgegevens in. Lees de voorwaarden goed door en bevestigt uw de machtiging.

 

U overweegt te wisselen van rijschool. Hoe werkt het met de machtiging?

Uw machtiging is niet per se definitief. Wanneer u besluit van uw huidige rijschool te willen wisselen kunt u de machtiging intrekken en een andere rijschool machtigen.
Problemen zouden kunnen ontstaan wanneer u besluit dit te op het allerlaatste moment te doen en de rijschool heeft reeds gereserveerd en ingekocht. Het CBR hanteert minimaal 2
weken om een reservering TTT of examen kosteloos te annuleren.


Theorie examen aanvragen zonder machtiging rijschool

U kunt zelfstandig zonder tussenkomst van de rijschool inloggen met uw DigiD en het theorie examen reserveren bij het CBR.
De rijschool kan dit eventueel voor u doen. Hier worden dan administratiekosten doorberekend.
klik hier om zonder tussenkomst van de rijschool een theorie examen bij het CBR te reserveren