Werkwijze


 

Globaal kunnen we de rijlessen indelen in 3 fasen.

Voertuigbeheersing, verkeersdeelname,inzichten ervaring.

Ik vind het dan ook belangrijk dat we je rijopleiding gestructureerd indelen zodat je alles stap-voor-stap kan aanleren. Iedere leerling is tijdens een rijles anders en daarom zullen deze fasen voor ieder net iets anders ingedeeld zijn. Ik doe dan ook mijn best als rijschool om voor ieder een persoonlijk leerplan op te zetten. Dit doe ik met behulp van een uitgebreide instructiekaart die tijdens de rijles online word bijgehouden. Je kunt thuis meteen de vorderingen op de instructiekaart bekijken of laten zien.


Fase 1 – Voertuigbeheersing

We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Hier wordt dus de basis gelegd voor de rest van de opleiding. Je leert wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe doe je de verlichting aan en hoe werkt de airconditioning.
De moeilijkheidsgraad bouwen we vervolgens telkens wat op. Het is belangrijk dat je de auto goed onder controle hebt voordat we een fase verder gaan.


Fase 2 – Verkeersdeelname

Als de beheersing van het voertuig goed gaat, dan gaan we natuurlijk de weg op. Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Het echte autorijden gaat dan beginnen en je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen… In het begin is dit best lastig en het is mijn taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren.


Fase 3 – Inzicht en Ervaring

In deze fase is de beheersing vloeiend en gaat de verkeersdeelname goed. Nu gaan we de puntjes op de figuurlijke ‘i’ zetten en gaan we moeilijkere verkeerssituaties oefenen. Tevens gaan we nog wat belangrijke manoeuvres goed instuderen.
In deze fase kunnen we wat proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.

Dit is dus wat anders als foutloos, want we zijn tenslotte allemaal mensen.