NLP


NLP staat voor NeuroLinguistisch Programmeren.

Het is een benadering, die veel wordt gebruikt bij trainingen, coaching en communicatieverbetering. Het richt zich op het denken, voelen en gedrag bij mensen. Iedereen reageert op een bepaalde situatie op zijn/haar eigen manier en heeft daar een eigen “Programma” voor ontwikkeld. Vanuit de hersenen wordt via zenuwbanen (het Neuro-gedeelte) naar buiten toe een reactie kenbaar gemaakt door iets te zeggen (het Linguïstisch-gedeelte) al of niet met een bepaalde lichaamsreactie. Hoe dan ook het resulteert altijd in een bepaald gedrag.

Het onderdrukken van emoties en negatieve ervaringen speelt een grote rol in ons functioneren. Zo kun je makkelijk jaren verliezen, voordat je een eigen doel weet te bereiken en een ontevreden gevoel hebben over jezelf. Gedrag en gevoelens worden bepaald door ons onderbewuste. Dit onderbewuste wordt geprogrammeerd door onze ervaringen. Veel van onze programma’s komen van vroeger, toen we nog kind waren.

Zo is het mogelijk, dat jij je in de lesauto of met het rijexamen onzeker of angstig voelt door een ervaring, waarvan jij denkt dat je die verwerkt had (of die je je niet eens meer kunt herinneren) en die onverwerkt is gebleven. Met NLP worden dergelijke emoties alsnog op een gemakkelijke en prettige manier verwerkt.

Ik kan je uniek als rijschool hierbij ondersteunen door inzicht te geven en bewust te worden van je eigen emoties. Je een persoonlijk anker mee te geven welke je als tool kunt toepassen bij jezelf.
Met het anker roep je een bestaande krachtige emotie van een reeds ervaren levenservaring bij jezelf op voor het examen. Net even dat steuntje in de rug welke je kansen vergroten op een succesvolle examen rit.

Door de gevolgde NLP training is bijvoorbeeld mijn faalangst-instructeur certificaat beloont met het cijfer 10!
Naast het behalen van je rijbewijs kan dit voor jouw bij nieuwe uitdagingen opnieuw goed van pas komen!

Er is persoonlijk voor mij geen grotere beloning in het werk als rijinstructeur om een persoon met faalangst in 1x te laten slagen. Wat het betekent voor de toekomst en hoe het voelt voor deze persoon.

“Haalt het beste uit JOU”